tisdag 22 april 2014

Parning på G ?

Vi håller tummarna :)
Chilli ser ut att bli tokig ;) och Twizt försöker ibland "krypa under" honom på den pinnen de sitter på.
de matas och gosas och leks för fullt... Twizt verkar vilja att han skall fortsätta, men de gör inte vi något åt, det är något som är mellan dem :)
Twizt är intresserad av holken i mellan åt, äter lite på den, och idag va över halva hon inne :) Hon hittade även lite inne i holken som hon tog ut och smakade på.
Det är så svårt att förklara hur de håller på, men börjar jag filma dem nu så slutar de säkert, men man kan sitta och skratta å dem, för de ser ut som han inte vet va han vill eller skall göra :)
Ibland ser de ut som de dansar tillsammans ! sötare små varelser för man leta efter....

hackar med näbbarna mot varandra, matande, gosande följa John, dansande, ätande och sovande. ja dessa verkar inte uttråkade :D och jag kan sitta å se på de hur länge som helst.

De andra små liven är inne i dotterns rum, utsläppta som vanligt, och flyger runt.
Sitter inte inne hos dem, men filmar så ofta som möjligt. för att se hur de mår och även sitter inne hos dem i mellan åt, men det blir lite väl instängt där inne då jag vill ha öppet för att få in luft till alla ... och jag vill ha kvar de små busarna! men så fort vi får reda på om dessa vill ha ungar, så kan man sedan ta med burarna ut och ställa den på balkongen, vågar inte göra de än, för då är risken att Twizt blir störd och tappar lusten.... ( har sett tendenser till de förut när vi flyttat på buren eller annat ) Men de står och får luft, och även "sol" fast inte direkt... de verkar de inte gilla..

Igår fastnade Sky i en av leksakerna som vi gjort till dem, men tack och lov bara med ena klon. Hon har visat tendenser enda sedan början då hon kom att hon lätt fastnar i gardinerna...
så jag skall köpa en klosax ( eller va de heter ) och klippa klona på henne. för vill inte att de ska hända fler gånger. vill ju inte att hon ska sitta fast och bli rädd...
men de leksakerna är nu borta och kommer bli utbytta till nya. för de älskar att bita på de snörena! men det är inte ok om de skulle göra sej illa bara för det.
Är tacksam att hon inte fastnade med huvudet eller blev allvarligt skadad.

Här är Twizt vid hålen och håller på! Tyvärr svårt att få  bra kort på de. men de får duga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar