torsdag 3 april 2014

De äter grönsaker!!

Stolt över de små liven.
jag har ju varit "elak" i 2 dagar och bara gett de grönsaker. igår va de jätte keliga och kom och satt sej på mej både på händer, huvud och axel. till och med på bröstet. Mini "smakade" på min halskedja :) men de va nog inget gott...
Och dottern matade för första gången fåglarna ur handen, så till och med Snow, en av de nyaste vågade sej fram och äta!! satt på hennes hand och åt. så det är väl ett sätt att börja få de tama?! att ge de grönsaker, dels för att de skall äta dem, och dels för att de ska våga sej fram och se att man inte är farlig :)

Nu sitter jag inne hos dem, för att se om de kan våga sej fram till mej idag...
igår kväll fick de frön och blev super glada. åt och fick väl paltkoma, för de somnade nästan direkt ;)
de knastrade med näbben och bara njöt, men kände de lixom i luften och såg på dem direkt att de va tillfreds med tillvaron :)

nu sitter de som vanligt på gardinstången och tjattrar och knastrar, tvättar sej och bara njuter.

De har varit som små bollar de 2 senaste dagarna! Men de har väl varit för att de har vart hungriga antar jag!

Snow följer efter Chilli som vanligt, men försökte även komma nära Twizt, men nej de ville hon inte...
sky gillar att gnaga på gardinen ( mer än de andra )

de tvättar sej och ser allmänt ut som de trivs bra!
Flocken fungerar fint i hop och inte mer bråk än nödvändigt, de blir ju så klart om matskålarna, men det är nog mest för att de tror att det är olika saker i skålarna, fast det är exakt samma :)

Så kul idag när jag blandade riven morot, broccoli, tomat, gurka och blötlaggda frön ( resten skall groddas) de äter till och med grönsakerna! :) Twizt tar med sej de hon får tag på och flyger en bit :) idag va de gurka:D

3 tvättar sej, playn tjattrar, Chilli sover och Twizt är som en liten boll.... som vanligt... hon har vart de sista dagarna, även innan jag började med grönsakerna! men vet inte om hon känner sej "överkörd" av de andra, men hon äter som vanligt, och attackerar maten som alla andra... Men verkar inte som om hon är sämre än de andra... knastrar med näbben och lyssnar.... ;) eller bara vilar!

De är så gulliga.... Mini la huvudet under vingen och somnade, Snow och Playn sjunger....
Snow började busa med Sky....
skulle kunna sitta så här och skriva va de håller på med, men då blir de rätt långtråkigt att läsa...

men vem behöver tv om man har undulater :) skulle kunna sitta i timmar och bara kolla på dem. Ja inte när de sover, men annars!

jag har faktiskt spelat in de flera gånger, för att kunna studera dem utan att de märker något. och det är jätte kul! men det är då lättast när de sitter i buren! :) annars ser jag dem inte hela tiden.

Bild idag ? ja varför inte :D


Inte mycke stämmer med va de gjorde... men här kommer en liten suddig video på de tjattrande :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar